Дванайсетокласници от пазарджишкото СУ Георги Брегов“ направиха мила изненада на класната си

...
Дванайсетокласници от пазарджишкото СУ Георги Брегов“ направиха мила изненада на класната си
Коментари Харесай

Бреговци поканиха класната на бал с гайда и родопска песен

Дванайсетокласници от пазарджишкото СУ „ Георги Брегов “ направиха блага изненада на класната си Даниела Стоянова. Учениците тържествено я поканиха да бъде с тях абитуриентската им вечер, като извършиха за нея същински обред. Госпожата бе посрещната в школския двор с обилен букет и транспарант: „ Госпожо Стоянова, елате с нас на бала! “ на фона на жива музика с гайда. Талантливи певици от паралелката изпяха за обичаната преподавателка родопска ария, а в това време разчувстваната класна сърдечно прегърна и целуна всеки от възпитаниците си. След това всички се хванаха на нашенско хоро. Накрая не пропуснаха възторженото преброяване от 1 до 12 и „ За-вър-ших-мееее! “.

Красивият жест бе сниман от камерата на историка Илия Михайлов на снимки и видео. Очарован от случилото се, той посвети една от своите неповторими импресии на зрелостниците, „ бързащи към своето „ Утре “:

" Всяка година по това време се усещам като голямо дърво. Усещам по какъв начин в клоните ми вилнее нечовечен и безмилостен вятърът на Живота. Преобръща наобратно всичко в мен и оставя след себе си горест и красиви мемоари, които незабавно стартират да избледняват като остаряла черно - бяла фотография. Духа мръсникът с всичка мощ и от клоните ми се отронват едно след друго листата ми. Безмълвни бързат към своето „ Утре “, неизживели към момента своето „ Днес “. Нали сякаш е пролет, по дяволите?! Защо се чувствам така? Всяка година! Всеки път, когато пристигна време да се сбогуваме с децата – нашите зрелостници. Много от тях са израснали пред очите ми. Живял съм с техните паники и фантазии. Търсил съм дружно с тях Истината, Надеждата и Любовта. 
Това си мислех, до момента в който снимах по какъв начин 12 А клас кани на бала си своята класна – Даниела Стоянова. Виждал съм доста и разнообразни способи за този чудноват учебен обред. Какво ли не вършат хората в опита си да бъдат истински!? Но през днешния ден тези прелестни децата го направиха семпло, със жанр и усет! Накараха ме да се гордея! А тъгата ми избяга и се скри – някъде в двора на СУ " Георги Брегов " гр. Пазарджик. Виждали ли сте нещо по-българско от това? ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР